Online reklám

Online marketingAz online reklám a promóció egy olyan eszköze, mely olyan kifejezett szándékkal használja fel az internet és a világháló nyújtotta lehetőségeket, hogy ezen keresztül juttassák el a marketinges üzeneteket a megcélzott vevőkörnek. Az internetes reklámok közé tartoznak a keresőmotorok kifejezésfüggő reklámjai, a bannerek, az interaktív média reklámjai, az ismeretségi hálózatokon megjelenő reklámok, más oldalakat népszerűsítő reklámoldalak, a csoportosított internetes reklámok, a reklámhálózatok, az e-mail marketing, és ide tartoznak az e-mailben terjesztett spamek is.

A hagyományos reklámokkal szembeni egyik legnagyobb előnye az, hogy az információ azonnal megjelenik, és a tartalomnak nincsenek földrajzi, illetve időbeli korlátai. Végeredményképpen az egyre bővülő interaktív reklámozás egyre nagyobb kihívást jelent az eddig megszokott stratégiákat alkalmazók számára.

További előny a befektetett reklámköltség hatékonysága. Az online reklámokat jobban személyre lehet szabni, ki lehet választani az adott témával foglalkozó honlapokat vagy blogokat. például az AdWords, a Yahoo! Search Marketing és a Google AdSense alkalmazása is lehetőséget biztosít arra, hogy a reklámok a legmegfelelőbb oldalakon vagy keresési találatok listáján jelenjen meg.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page